Biografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djuri den Tuinder (Zevenbergen), in 1987 in Zevenbergschen Hoek geboren, behaalde in 2013 zijn masterdiploma slagwerk aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In de master verdiepte hij zich meer in lichte en geïmproviseerde muziek en volgde lessen bij Niko Langenhuijsen (improvisatie, compositie), Vincent Houdijk (vibrafoon) en Michiel Westerhuis (Cubaans en Braziliaans slagwerk). In 2011 behaalde Djuri zijn diploma klassiek slagwerk aan hetzelfde instituut. Hij kreeg lessen van Marcel Andriessen, Peter de Vries en Frans van Grinsven.

Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij onder andere Frits Landesbergen, David Friedman, Arthur Lipner, Tony Micelli, Ronald Ent, Keiko Abe, Raymond Curfs en Emmanuel Séjourné.

Djuri speelt in het malletkwartet 002Percussion en hij remplaceert bij het Konzerthaus-Kammerorchester Berlin, het Orkest van het Oosten, de Nationale Reisopera, Douane Harmonie Nederland, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens (tegenwoordig Fanfare Bereden Wapens) en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Djuri is veelzijdig: hij is docent, dirigent en slagwerkinstructeur bij onder andere harmonie Vlijt & Volharding (Alphen), harmonie en tamboerkorps St. Caecilia (Made), harmonie en malletkorps Oranje (Wouw), Drum & Malletkorps St. Ceacilia (Hoeven), muziekvereniging Determinato (Klundert) en showkorps Juliana (‘s-Gravendeel), geeft workshops, arrangeert, componeert en speelt piano. Als (slagwerk)docent is Djuri tevens verbonden aan de Nieuwe Veste, Centrum voor de Kunsten Breda, MuziekExpress Hoeven en Muziekgebouw Goeree Overflakkee.

In 2020 is Djuri samen met fotograaf Marcel Otterspeer het bedrijf CultuurStream begonnen. Zij maken creatieve en kwalitatieve live-registraties van evenementen.