Welkom!

20 mei 2017 Geen categorie  

Welkom op de website van slagwerker, docent, dirigent, componist én arrangeur Djuri den Tuinder!

Nieuws: In maart 2017 staan het harmonieorkest en het opleidingsorkest van harmonie St. Cecilia uit Zegge onder leiding van Djuri den Tuinder. De eerste activiteiten staan gepland en we gaan hard werken aan een groot project in december, binnenkort meer informatie!

Nieuws: In september 2016 is de Deto Drummerij officieel van start gegaan! Dit is een compleet nieuwe groep binnen muziekvereniging Determinato uit Klundert, speciaal voor slagwerkers. De Deto Drummerij is speciaal gericht op de jeugd, maar ook oudere slagwerkers die graag samen met anderen slagwerkmuziek willen maken, zijn welkom om aan te sluiten. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de maandagmiddag van 17.30 tot 19.00 uur in de muziekzaal van De Niervaert. Om 17.30 start de B groep, met leerlingen die al een tijdje les hebben en vanaf 18.15 start de A groep, dit zijn de meer gevorderde slagwerkers (minimaal A-niveau). Het beloven hele leuke en leerzame repetities te worden bij de Drummerij, waar heel veel verschillende slagwerkinstrumenten, diverse muzieksoorten en allerlei muziekstijlen voorbij zullen komen.

Voor meer informatie over de Deto Drummerij: loop gerust binnen bij een van de repetities of neem contact op met de jeugdcoordinator van Determinato Anjo van Tilborgh; telefoon 0168-402690 of per e-mail via het contactformulier op deze website: Contact Drummerij.

Nieuws: Op Goeree Overflakkee is Djuri den Tuinder vorig seizoen begonnen als muziekdocent in alle basisscholen op het eiland. Hij gaat aan via Muziekgebouw GO meewerken aan de Muziekcarrousel, een project voor alle groepen 4, waarin het gehele jaar allerlei instrumenten en liedjes voorbij komen. In samenwerking met de plaatselijke muziekverenigingen zal ook het orkestslagwerk gepromoot worden, zodat er een win-win situatie ontstaat voor zowel de school als voor de vereniging. Tevens is Djuri, samen met docente Anne Hoogendijk, verbonden aan de MuziekExpress in Hoeven, een educatief project voor de groepen 4 t/m 6 op de basisscholen.

Nieuws: Vanaf september 2015 staat het malletkorps van harmonie Oranje uit Wouw onder leiding van Djuri den Tuinder. Repetities zijn op dinsdagavond vanaf 20.30, heb je interesse om eens te komen kijken, zoek dan contact via het formulier op de website!

Nieuws: In april 2015 startte Djuri den Tuinder, in samenwerking met Edwin Matthee Music een pilot van 10 lessen voor groep 6 van basisschool “De Arenberg” in Zevenbergen, in opdracht van muziekvereniging Zevenbergen. Het idee om nieuwe muziekeducatieve projecten te ontwikkelen speelde al enige tijd. De interesse vanuit Muziekverenigingf Zevenbergen heeft ervoor gezorgd dat er alles aan werd gedaan het project dit jaar al te laten starten. De ideeën over nieuwe vormen en methoden van AMV-lessen konden hiermee verder worden uitgewerkt.

De projecten zitten boordevol nieuw lesmateriaal toegespitst op nieuwe digitale leermiddelen en de daarbij horende multimediamogelijkheden. De projecten hebben als doel de muzikale ontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Met deze nieuwe projecten proberen we leerlingen voor te bereiden op alles wat ze buiten schooltijd kunnen doen met muziek, zoals het spelen in groepsverband bij het harmonie- of fanfareorkest. Leerlingen maken op speelse wijze kennis met een ruim assortiment aan muziekinstrumenten.  De projecten dagen leerlingen uit te luisteren, spelen, zingen, en te bewegen. Deze nieuwe “Muziekeducatieve projecten” kunnen voor elke school op maat gemaakt worden. Elke les wordt gemaakt rondom een bepaald thema, muziekstuk of een serie van bekende kinderliedjes. Werken naar een eindpresentatie is een vast onderdeel. 

 

Vanaf seizoen 2014-2015 is het ook mogelijk om lessen te volgen in de slagwerkstudio van Djuri den Tuinder in Zevenbergen. Deze lessen kunnen zowel privé als via een muziekvereniging verzorgd worden. Neem contact met Djuri op via het formulier op de website voor meer informatie.

Op 17 2014 mei speelde Djuri den Tuinder met sextet Subtilex weer op het grote, drijvende podium op het Spanjaardsgat in Breda. De avond begon met een concert van het Militair Academisch Orkest (met 119 muzikanten), het koor van de Europese Unie en een samengestelde slagwerkgroep onder leiding van Djuri. Subtilex bestaat uit: Robin Muizer (drums), Joost Verbakel (bas), Daan van Schaik (toetsen), Gijs Berkers (trompet), Maik van de Groes (sax, zang) en Djuri den Tuinder (vibrafoon/percussie).

Eerder nieuws: Djuri is aangenomen als nieuwe instructeur voor de slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep van Harmonie en Tamboerkorps St. Caecilia uit Made!

Naast instructeur in Made is Djuri instructeur bij Showkorps Juliana uit ‘s-Gravendeel en is hij dirigent bij de opleidingsorkesten Sint Cecilia uit Chaam en Vlijt en Volharding uit Alphen.

Op 18 mei 2013 is het eindexamenconcert van Djuri beoordeeld door de jury met een 8,5! Hiermee sloot hij zijn conservatoriumopleiding Master Slagwerk af. Het concert vond plaats op het ponton van het Spanjaardsgat in Breda. Het concert werd mede mogelijk gemaakt door het Spanjaardsgatfestival.

Djuri bracht een programma waarin de vibrafoon centraal stond, vijf stukken werden door hem zelf geschreven. Trompettist Gijs Berkers leverde ook een bijdrage aan het repertoire van deze middag. Mede door de strakke begeleiding van bassist Pim de Weijer en drummer Robin Muizer werden de intermezzo’s van Trio Subtile XL erg door het publiek en de jury gewaardeerd. De slagwerkers van het 002 Percussion Quartet, sinds enkele weken bekend tot in Friesland, waren niet alleen als kwartet te horen. Zo speelden ze een solo op traditioneel Cubaans slagwerk in een stuk van het Trio Subtile en namen ze het slagwerk op zich in de stukken van de Fontys Bigband. De Fontys Bigband, onder leiding van Maino Remmers straalde in het stuk “Brammetje”, dat Djuri speciaal schreef voor zijn pasgeboren neefje.

Het professioneel aangeklede podium met licht en geluid, het droge weer en het enthousiaste publiek hebben er samen met alle medewerkende muzikanten voor gezorgd dat dit eindexamenproject een succes werd.

Meer info over het Spanjaardsgatfestival vind je op: //hetspanjaardsgat.nl/

poster2def_klein